Xiaomi pokreće rast kineskog tržišta pametnih telefona

Xiaomi pokreće rast kineskog tržišta pametnih telefona


Xiaomi je ostvario prodaju od više od milijun primjeraka svog najnovijeg flagship telefona u tjedan dana nakon lansiranja, što sugerira da bi opadanje tržišta pametnih telefona u Kini moglo uskoro završiti. Potražnja na najvećem svjetskom tržištu pametnih telefona dugo vremena opada, dijelom zbog pandemije COVID-19 i ekonomske stagnacije koja je potaknula kupce da čekaju s nadogradnjom svojih uređaja.

Model Mi 14 serije, koji se počeo prodavati u Kini krajem listopada, koristi najnoviji Qualcomm-ov procesor Snapdragon 8 Gen 3 i Xiaomijev HyperOS softver. Pozitivan početak prodaje ukazuje na potencijalni oporavak tržišta, a dolazi nakon rasta prodaje Huawei-ovih telefona Mate 60 serije.

IDC predviđa da će kinesko tržište pametnih telefona ostvariti rast prodaje u četvrtom tromjesečju nakon deset uzastopnih kvartala opadanja. Također, Qualcomm je izvijestio o snažnoj potražnji od strane proizvođača pametnih telefona, posebno u Kini.

Xiaomijeva Mi 14 serija, s cijenom između 3.999 i 6.499 juana ($550-$890), predstavlja njihov pokušaj da se usmjere na tržište premijum pametnih telefona i konkuriraju Appleu i Huaweiu.

IZVORI/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se

Jednostavno se prijavite preko:

Inline Feedbacks

Pogledaj sve komentare

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.