Samsung objavio – Poznato kada stiže One UI 6 beta za neke Galaxy telefone

Samsung objavio – Poznato kada stiže One UI 6 beta za neke Galaxy telefone

Samsung već neko vrijeme testira One UI 6 beta za neke svoje telefone. Najprije je uslijedilo testiranje za ovogodišnju flagship seriju, a potom i za neke ovogodišnje mid-range telefone. Sada saznajemo kada bi Samsung mogao isporučiti One UI 6 beta nadogradnju na neke svoje telefone.

One UI 6 bit će baziran na Androidu 14, kojega bi Google uskoro trebao predstaviti. Prema korisničkoj podršci kompanije Samsung u Njemačkoj, One UI 6 beta baziran na Androidu 14, stići će na Samsung Galaxy S23 seriju početkom sljedećeg mjeseca, tačnije 02.08.2023. godine.

Nakon toga, tačno sedam dana poslije, 09.08.2023. godine, istu nadogradnju će početi primati Samsung Galaxy A34 5G i Samsung Galaxy A54 5G.

Ovo su prilično iznenađujuće vijesti za korisnike dva pomenuta mid-range telefona, jer Samsung je obično najprije nadogradnje slao na sve flagshipe predviđene za nadogradnju, a tek nakon toga na mid-range telefone. Očigledno da je ove godine Samsung odlučio napraviti promjenu u tom smislu.

Prvobitno se nagađalo se da će kompanija u trećoj sedmici ovog mjeseca isporučiti One UI 6 beta nadogradnju na Galaxy S23 seriju, ali očigledno je došlo do kašnjenja.

Sammobile je prije par dana prenio informaciju da će One UI 6 beta nadogradnja stići samo u nekim zemljama, a to su: Kina, Indija, Njemačka, Poljska, Južna Koreja, Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije (UK) i Sjedinjene Američke Države (SAD).

S obzirom na vrijeme One UI 6 beta nadogradnje, očekivati je da bi Samsung do kraja ove godine mogao sve svoje uređaje predviđene za nadogradnju nadograditi na One UI 6.

IZVOR/SOURCE

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.