Liječnici se šokirali kada su ugledali CT snimku: Pogledajte što je pacijent imao u lubanji

Liječnici se šokirali kada su ugledali CT snimku: Pogledajte što je pacijent imao u lubanji

Autor: Zlatko Govedić
Neimenovani 35-godišnji muškarac iz Vijetnama, koji se pet mjeseci borio s jakim glavoboljama i gubitkom vida, nedavno je otkrio uzrok svojih problema – par štapića za jelo bilo mu je zabodeno u lubanju.

Muškarac je nedavno bio primljen u bolnicu Cuba Friendship u gradu Đồng Hới  u pokrajini Quảng Bình na sjeveru Vijetnama.

Žalio se na stalne glavobolje, gubitak vida i iscjedak iz nosa. Ispitivanje nije otkrilo uzrok tih simptoma, ali CT snimka pokazala je napetost pneumocefalusa, intrakranijskog ekvivalenta pneumotoraksa, te dva strana objekta koja su virila iz nosa u mozak.

Foto: Dantri

Endoskopska operacija

Muškarac se sjećao incidenta prije pet mjeseci koji bi mogao objasniti njegovo stanje. Tijekom noćnog izlaska i fizičkog sukoba, završio je u hitnoj pomoći, ali liječnici su ga samo privremeno zbrinuli.

Sada pretpostavlja da mu je tijekom tog incidenta drugi muškarac zabadao štapiće u lubanju kroz nos, iako se ne sjeća da se to zaista dogodilo.

Foto: Dantri

Liječnički tim odlučio je provesti endoskopsku operaciju kroz nos i mikrokirurške zahvate kako bi zatvorili fistulu u lubanji i uklonili slomljene štapiće.

Liječnik Nguyễn Văn Mận, načelnik Odjela neurokirurgije u bolnici Cuba Friendship, istaknuo je da je odabir optimalne kirurške metode ključan kako bi se izbjegle posljedice za pacijenta.

Zdravstveno stanje 35-godišnjaka je stabilno pa je otpušten iz bolnice.

Liječnici u šoku: U crijevima pacijenta otkrili živu i posve netaknutu životinju


Autor:Zlatko Govedić

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.