Impresivne specifikacije – Realme sprema novi flagship telefon!

Impresivne specifikacije – Realme sprema novi flagship telefon!

Kompanija Realme sprema se za predstavljanje novog flagship telefona iz svoje ponude. To će biti Realme GT5, a sada saznajemo ključne specifikacije ovog telefona, kao i to kako će on izgledati.

Realme je prije par dana na svom službenom Weibo profilu objavio informaciju da će Realme GT5 biti sljedeći kompanijin flagship, te da će biti predstavljen sljedećeg mjeseca u Kini.

Popularni leaker Digital Chat Station objavio je i fotografiju ovog telefona. Tako nam ona otkriva da će Realme GT5 imati rupicu pri vrhu ekrana u kojoj će se naći prednja kamera. Na desnoj bočnoj strani telefona primjećujemo tipku za kontrolu glasnoće i tipku za uključivanje, odnosno isključivanje uređaja.

Nažalost, kako se telefon nalazi u zaštitnoj maski i prikazan je s prednje strane, nemamo uvid u zadnju stranu ovog uređaja.

Ranije glasine ukazuju na to da će Realme GT5 biti pogonjen Qualcommovim Snapdragon 8 Gen 2 čipom, koji će navodno stići uparen sa do 24 GB radne memorije (RAM-a). Pored toga, navodi se da će Realme GT5 stići u dvije verzije kada je u pitanju brzina punjenja. Navodno će jedna verzija uređaja podržavati brzo punjenje od 240 W, dok će druga verzija stići s podrškom za brzo punjenje od 150 W. Ovo bi zapravo bilo identično kao kod prošlogodišnjeg Realme GT Neo 5 telefona, koji je stigao u ove dvije verzije punjenja.

Navodno će ovaj pametni telefon biti opremljen OLED ekranom dijagonale 6,67” sa 1,5K rezolucijom (1240 x 2772 piksela), dok će stopa osvježavanja biti visokih 144 Hz.

Realme GT5 stići će navodno i globalno kao Realme GT Neo 6.

IZVOR/SOURCE

Pretplatite se

Jednostavno se prijavite preko:

Inline Feedbacks

Pogledaj sve komentare

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.