Bouwondernemer Willy Naessens verkozen tot onderneming van het jaar

Bouwondernemer Willy Naessens verkozen tot onderneming van het jaar

Bouwbedrijf Willy Naessens Group uit Wortegem-Petegem is verkozen tot onderneming van het jaar 2023. De andere genomineerden waren OMP (Wommelgem), Spaas Kaarsen (Hamont-Achel) en Van Moer Logistics (Zwijndrecht).

De verkiezing, die al voor de 29ste keer werd georganiseerd, is een initiatief van EY, in samenwerking met De Tijd, L’Echo, BNP Paribas Fortis en WorXinvest. Belangrijke criteria voor de nominatie zijn groei en financiële resultaten, maar ook de mate van internationalisering, innovatie en deugdelijk bestuur.

Het verhaal van de 84-jarige oprichter Willy Naessens is prachtig, aldus de jury. Hij is een rasechte ondernemer, heeft een goed georganiseerde multinational uitgebouwd, waarin opvolging verzekerd is in de familie. 

Naessens is ook bekend als paarden- en koetsliefhebber


BELGA/LALMAND

Volgens Michèle Sioen, voorzitster van de jury, is de Willy Naessens Group al lang niet meer een “onemanshow”, al waakt de pater familias wel nog steeds over de langetermijnstrategie. Het bedrijf dat industriële panden en zwembaden bouwt, groeide uit tot een goed georganiseerde multinational, aanwezig in zeven landen met vijf verschillende business lines.

“Willy Naessens Group is CO2 -neutraal en hiermee wil ze haar pioniersrol op het vlak van innovatie en onderzoek verder uitdiepen”, klonk het in het juryrapport. “De groep is erg rendabel in een zeer competitieve markt, door in te zetten op zeer creatieve modulaire concepten.

De Franstalige winnaar dit jaar is Technord uit Doornik, gespecialiseerd in elektrotechniek voor industriële groepen.

BEKIJK – Willy Naessens neemt zijn onderscheiding in ontvangst: “Dit is een bekroning voor het werk en de inzet van al onze medewerkers”:

Loop Earplugs scale-up van het jaar

Loop Earplugs uit Antwerpen won de prijs van de Vlaamse regering voor Scale-up van het Jaar 2023. Loop Earplugs levert herbruikbare en aanpasbare oordopjes om verschillende niveaus van omgevingsgeluid te dempen.

Maarten Bodewes en Dimitri O richtten het bedrijf op in 2016. De explosieve groei van Loop Earplugs heeft zich vertaald in 4 miljoen verkochte oordopjes, met de VS als grootste afzetmarkt, en klanten in ruim 150 andere landen.

Momenteel bestaat het team uit 170 voltijdse werknemers, met hubs in Antwerpen, Amsterdam, New York en Shanghai.

Maarten Bodewes en Dimitri O

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.